Cum un exercitiu de 10 minute iti sporeste concentrarea

Atletii folosesc deja aceasta tehnica pentru a-si mari performanta.

Diferenta dintre atletii de performanta sau soferii de raliu si noi, oamenii obisnuiti, sta probabil in felul de a gandi. E la indemana oricui sa iti sporesti concentrarea, arata un studiu recent, care a avut la baza observatia modului de lucru al celor doua categorii de sportivi.

S-a dovedit ca performanta poate fi marita prin cateva exercitii de atentie si meditatie, tehnici de mindfulness, mai exact. Ele au la baza 2 exercitii:

 

1. Meditatie bazata pe respiratie.

Te relaxezi, stai cu ochii inchisi, tragi aer in piept si iti tii respiratia cat de mult rezisti. Apoi scoti tot aerul afara, controlat si sacadat. Repeti exercitiul de cateva ori, dupa care revii la respiratia normala si relaxata.

 

2. Vizualizare si imaginarea exercitiului cu ochii inchisi.

De exemplu, atletii de succes practica aceasta tehnica de vizualizare a momentului in care castiga cursa. Tehnica de imaginatie ii ajuta sa se pregateasca si sa intre in starea pe care ar avea-o in acel moment. Este un exercitiu de imaginatie, in care, cu ochii inchisi, refaci traseul pe care il ai de urmat. Sau orice altceva ai de facut.

 

Cercetatorii au verificat si ce efect au exercitiile pe care le practica atletii sau soferii de raliu asupra oamenilor obisnuiti.

Asa au concluzionat ca tehnici simple de mindfulness (concentrare si atentie) ajuta oamenii sa-si atinga nivelul maxim de concentrare.

Stim ca in aceasta era digitala, in care suntem bombardati de mesaje, texte, reclame si vesti, e greu sa te concentrezi doar asupra unei sarcini si sa ignori tot ce se intampla in exterior.

10 minute pe zi de antrenament al mintii imbunatatesc considerabil atentia si sporesc concentrarea si performanta unei persoane. Exercitiie de respiratie si de vizualizare imbunatatesc conexiunile neuronale.

Rupe zilnic 10 minute din programul tau ca sa te pregatesti mental pentru munca pe care o ai de facut si vei vedea ca, in timp, vei deveni mai eficient si productiv.

Daca nu reusesti sa faci asta cand esti in culmea agitatiei, incearca macar seara inainte de culcare. Citeste aici cum ai poti sa-ti relaxezi mintea inainte de culcare.

Ultimele articole din Dezvoltare

Cum sa-ti prioritizezi munca

Cum sa acorzi prioritate muncii a devenit o abilitate speciala pe care trebuie sa o inveti.

5 pasi ca sa iti dai restart

Creierul tau a decis sa nu mai functioneze? Regaseste-ti concentrarea cu aceste trucuri.

Ultimele articole

alimentatie

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

Pentru a ne bucura din plin de viata, avem nevoie sa ne exersam mai des aceasta stare de bine. 

casa

Plan de curatenie de weekend #3

Continuam seria de sfaturi pentru o curatenie eficienta a casei.

Fii in orice moment aproape de ceea ce conteaza pentru tine!

Inregistreaza-te pentru surprize, momente de rasfat si multe alte initiative care sa te aduca mai aproape de gustul pufos al naturii!

Almette Smantana

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'imagick' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: