Cum sa iti pui ideile in practica

De cate ori nu te-ai gandit la o idee si ai amanat sa o pui in practica?

Cate idei faine au trecut pe langa tine, lasandu-ti pe buze intrebarea “Cum ar fi fost daca…”. Ei bine, de la gand la realitate nu e chiar o cale atat de lunga. Insa trebuie sa actionezi cu pasi marunti, dar practice. Uite cum poti concretiza multe dintre ideile pe care le vrei transformate in realitate:

1. Scrie-le pe foaie. Acesta e primul lucru care contureaza o idee. Odata ce vizualizezi concret un gand trecut pe foaie, mintea ta deja incepe sa creeze acele conexiuni despre etape, ce sa faci ca sa ajungi acolo, cu ce sa incepi. Practic, te ajuta sa definesti exact ce iti doresti.

2. Nu te mai gandi atat. Decat sa-ti faci procese de constiinta, sa te gandesti si razgandesti de 7 ori, mai bine treci direct la primul pas. Actioneaza, nu mai planui atat. Incepe sa faci si vei vedea ca in timp iti vei da seama si cum s-o faci. Doar incepe odata!

3. Fii recunoscator. Pentru orice idee. Chiar daca ti se pare mediocra sau geniala. E important sa te bucuri ca esti creativ, ai idei si ele chiar se pot contura in realitate. Sa nu cazi in impasul de a-ti judeca ideile, pentru ca n-ai de unde sti daca e cu adevarat buna sau rea. Toate depind de context, iar tu trebuie sa ai curaj si sa nu-ti pui limite care te constrang. Daca incepi cu o limita, pici in alta si tot asa. In loc sa fii mai creativ, te opresti singur din treaba.

4. Incepe cu ceva de dificultate medie. Doar apuca-te de treaba. Nu incepe cu ceva foarte simplu de obtinut, pentru ca te vei plictisi. Dar nici ceva foarte greu, pentru ca te vei speria de greutate si vei abandona. Iar in acest proces nu trebuie sa fii perfectionist, ci perseverent. Trebuie sa intelegi ca vei gresi si e perfect normal. Doar imbunatateste procesul, nu renunta.

5. Distreaza-te! Da, da, cand vrei sa te apuci de treaba, distreaza-te bine inainte. O sa te deconectezi, o sa te relaxezi si apoi o sa vezi lucrurile cu alti ochi. Iar cand esti relaxat si vesel, esti si mai creativ.

 

Citeste si Cele mai bune obiceiuri pentru dezvoltarea ta.

Ultimele articole din Dezvoltare

Cum si de ce sa iesi din zona de confort

Riscurile sunt experiente prin care vei creste. 

Elibereaza-te de gandurile negative

Pentru a pacali gandurile negative, trebuie sa incerci o abordare diferita.

Ultimele articole

casa

Atmosfera de toamna acasa

Cu aceste idei de decor poti aduce culorile toamnei si acasa.

miscare

Cum sa alergi: sfaturi pentru noii alergatori

Incepe treptat sa alergi pana cresti ritmul si durata alergarii.

Fii in orice moment aproape de ceea ce conteaza pentru tine!

Inregistreaza-te pentru surprize, momente de rasfat si multe alte initiative care sa te aduca mai aproape de gustul pufos al naturii!

Almette Smantana