Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

Fiecare atlet bun stie ca este nevoie de mai mult decat rezistenta fizica pentru a reusi.

Impreuna cu dezvoltarea muschilor, a reflexelor si a capacitatilor fizice, trebuie sa poti cultiva mentalitatea potrivita pentru competitii si antrenament si sa descoperi cum emotiile iti afecteaza performanta.

Emotiile au un efect profund asupra performantei tale atletice. O stare de spirit negativa, furie, frustrare, stres si frica pot avea un efect daunator asupra capacitatii tale de a alerga, de a te coordona, de a te concentra si de a lucra in echipa.

In ciuda convingerii comune potrivit careia furia poate fi canalizata in scopuri atletice, mai multe studii au constatat ca o mai buna capacitate de concentrare e corelata cu emotii pozitive cum ar fi bucuria si fericirea decat cu emotiile negative precum furia si frustrarea.

O stare de spirit pozitiva iti poate imbunatati performanta psihologica, te poate ajuta sa te concentrezi mai mult si sa rezolvi rapid problemele care ar putea sa apara pe parcursul activitatilor sportive.

Emotiile negative sau depresia, pe de alta parte, nu fac decat sa iti distraga atentia de la activitatile sportive la care participi.

 

Inainte sa incepi antrenamentul, nu uita ca si gustul pufos si naturaletea Almette iti pot imbunatati starea de bine, cu o felie de paine cu crema de branza Almette preferata, ce iti ofera un moment de rasfat doar pentru tine. Participa la Provocarea Almette si voteaza sortimentul tau preferat folosind LOVE, LIKE sau WOW, pe www.almette.ro/provocarea.

Mai mult, daca vrei sa ne arati cat de mult iti place Almette, cauta #voteazaemotia in ramele disponibile pentru poza ta de profil pe Facebook, alege rama si foloseste-o pe profilul tau.

 

Daca vrei sa afli cum ceea ce mananci iti influenteaza emotiile, citeste Relatia dintre emotii si alimentatie.

 

Ultimele articole din Miscare

Cum sa-ti imbunatatesti echilibrul

Iata cateva exercitii prin care iti poti imbunatati echilibrul.

Ce trebuie sa stii inainte de prima ta cursa de alergare montana

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont daca vrei sa te dedici acestui tip de alergare.

Ultimele articole

alimentatie

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

Pentru a ne bucura din plin de viata, avem nevoie sa ne exersam mai des aceasta stare de bine. 

casa

Plan de curatenie de weekend #3

Continuam seria de sfaturi pentru o curatenie eficienta a casei.

Fii in orice moment aproape de ceea ce conteaza pentru tine!

Inregistreaza-te pentru surprize, momente de rasfat si multe alte initiative care sa te aduca mai aproape de gustul pufos al naturii!

Almette Smantana