Vrei sa fii mai productiv?

Tehnica Pomodoro iti poate schimba felul in care lucrezi si traiesti.

Indiferent de locul de munca pe care il ai, cu siguranta iti poti folosi mult mai bine timpul pe care il ai la dispozitie intr-o zi obisnuita. Daca chiar iti doresti sa fii mai productiv, dar nu stii de unde sa incepi, ar trebui sa incepi prin pasi mici. Iti recomandam sa incerci tehnica Pomodoro, un sistem popular, simplu, de gestionare a timpului care te poate ajuta sa te concentrezi asupra sarcinilor tale.

Metoda a fost dezvoltata in anii 1980 de catre Francesco Cirillo. Tehnica sa este populara pentru ca este extrem de simpla. Conceptul este urmatorul: cand ai de finalizat o sarcina, seteaza un cronometru timp de 25 de minute. Lucreaza pe acea singura sarcina continuu, fara a te intrerupe - ceea ce inseamna ca nu exista Facebook, nici e-mail si nici calatorii la baie. Daca ai un gand la care trebuie sa te intorci, doar scrie-l, apoi continua sa lucrezi. Dupa ce au trecut cele 25 de minute, ofera-ti o pauza de 5 minute. Daca poti, completeaza acest ciclu de patru ori, apoi fa o pauza mai lunga de 30 minute.

 

Si daca cineva te intrerupe din timpul tau de lucru? Opreste ceasul. Incearca sa negociezi un moment in care poti planifica o intalnire sau un apel telefonic pentru mai tarziu. Daca se poate, va trebui sa resetezi cronometrul.

 

Daca ai nevoie de un ajutor in plus, exista mai multe aplicatii si site-uri pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti productivitatea pe termen lung.

Ultimele articole din Dezvoltare

Cum sa-ti prioritizezi munca

Cum sa acorzi prioritate muncii a devenit o abilitate speciala pe care trebuie sa o inveti.

5 pasi ca sa iti dai restart

Creierul tau a decis sa nu mai functioneze? Regaseste-ti concentrarea cu aceste trucuri.

Ultimele articole

alimentatie

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

Pentru a ne bucura din plin de viata, avem nevoie sa ne exersam mai des aceasta stare de bine. 

casa

Plan de curatenie de weekend #3

Continuam seria de sfaturi pentru o curatenie eficienta a casei.

Fii in orice moment aproape de ceea ce conteaza pentru tine!

Inregistreaza-te pentru surprize, momente de rasfat si multe alte initiative care sa te aduca mai aproape de gustul pufos al naturii!

Almette Smantana