Vrei sa fii mai productiv?

Tehnica Pomodoro iti poate schimba felul in care lucrezi si traiesti.

Indiferent de locul de munca pe care il ai, cu siguranta iti poti folosi mult mai bine timpul pe care il ai la dispozitie intr-o zi obisnuita. Daca chiar iti doresti sa fii mai productiv, dar nu stii de unde sa incepi, ar trebui sa incepi prin pasi mici. Iti recomandam sa incerci tehnica Pomodoro, un sistem popular, simplu, de gestionare a timpului care te poate ajuta sa te concentrezi asupra sarcinilor tale.

Metoda a fost dezvoltata in anii 1980 de catre Francesco Cirillo. Tehnica sa este populara pentru ca este extrem de simpla. Conceptul este urmatorul: cand ai de finalizat o sarcina, seteaza un cronometru timp de 25 de minute. Lucreaza pe acea singura sarcina continuu, fara a te intrerupe - ceea ce inseamna ca nu exista Facebook, nici e-mail si nici calatorii la baie. Daca ai un gand la care trebuie sa te intorci, doar scrie-l, apoi continua sa lucrezi. Dupa ce au trecut cele 25 de minute, ofera-ti o pauza de 5 minute. Daca poti, completeaza acest ciclu de patru ori, apoi fa o pauza mai lunga de 30 minute.

 

Si daca cineva te intrerupe din timpul tau de lucru? Opreste ceasul. Incearca sa negociezi un moment in care poti planifica o intalnire sau un apel telefonic pentru mai tarziu. Daca se poate, va trebui sa resetezi cronometrul.

 

Daca ai nevoie de un ajutor in plus, exista mai multe aplicatii si site-uri pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti productivitatea pe termen lung.

Ultimele articole din Dezvoltare

Cum sa iti faci ordine prin ganduri

Simti ca mintea ta este ocupata cu o lista nesfarsita de lucruri pe care trebuie sa le faci?

Fa 3 lucruri pentru tine

De ce ti-e atat de greu sa te tii de obiectivele pe care le-ai setat la inceput de an?

Ultimele articole

casa

Plan de curatenie de weekend #1

Iata o serie de trucuri pe care le poti face in weekend pentru a-ti tine casa curata.

casa

Lucruri la care nu ar trebui sa renunti inca

Cele mai fascinante case apartin oamenilor care au colectionat obiecte de-a lungul vietii.

Fii in orice moment aproape de ceea ce conteaza pentru tine!

Inregistreaza-te pentru surprize, momente de rasfat si multe alte initiative care sa te aduca mai aproape de gustul pufos al naturii!

Almette Smantana