Vrei sa fii mai productiv?

Tehnica Pomodoro iti poate schimba felul in care lucrezi si traiesti.

Indiferent de locul de munca pe care il ai, cu siguranta iti poti folosi mult mai bine timpul pe care il ai la dispozitie intr-o zi obisnuita. Daca chiar iti doresti sa fii mai productiv, dar nu stii de unde sa incepi, ar trebui sa incepi prin pasi mici. Iti recomandam sa incerci tehnica Pomodoro, un sistem popular, simplu, de gestionare a timpului care te poate ajuta sa te concentrezi asupra sarcinilor tale.

Metoda a fost dezvoltata in anii 1980 de catre Francesco Cirillo. Tehnica sa este populara pentru ca este extrem de simpla. Conceptul este urmatorul: cand ai de finalizat o sarcina, seteaza un cronometru timp de 25 de minute. Lucreaza pe acea singura sarcina continuu, fara a te intrerupe - ceea ce inseamna ca nu exista Facebook, nici e-mail si nici calatorii la baie. Daca ai un gand la care trebuie sa te intorci, doar scrie-l, apoi continua sa lucrezi. Dupa ce au trecut cele 25 de minute, ofera-ti o pauza de 5 minute. Daca poti, completeaza acest ciclu de patru ori, apoi fa o pauza mai lunga de 30 minute.

 

Si daca cineva te intrerupe din timpul tau de lucru? Opreste ceasul. Incearca sa negociezi un moment in care poti planifica o intalnire sau un apel telefonic pentru mai tarziu. Daca se poate, va trebui sa resetezi cronometrul.

 

Daca ai nevoie de un ajutor in plus, exista mai multe aplicatii si site-uri pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti productivitatea pe termen lung.

Ultimele articole din Dezvoltare

5 activitati simple de relaxare

Am facut o lista de activitati simple care te relaxeaza.

Cum te poate ajuta muzica clasica sa devii un bun ascultator

Acorda o atentie muzicii si vei observa alte beneficii in alte domenii ale vietii tale.

Ultimele articole

casa

Cum sa faci ca o camera de zi sa para mai spatioasa

Iata cateva idei prin care poti sa profiti la maximum de spatiul din camera de zi.

alimentatie

8 alimente sanatoase bogate in vitamina D

Iata 8 alimente sanatoase care sunt bogate in vitamina D.

Fii in orice moment aproape de ceea ce conteaza pentru tine!

Inregistreaza-te pentru surprize, momente de rasfat si multe alte initiative care sa te aduca mai aproape de gustul pufos al naturii!

Almette Smantana