Timp de preparare
15 minute
Ingrediente
(pentru 2 porții)
2 felii de pâine albă sau integrală
50 g de Almette cu Smântână
2 ouă
1 lingură lapte
1 lingură unt
Sare fină
Un morcov mic (pentru cioc și picioare)
4 afine (pentru ochi)
Preparare
1. Pregătirea pâinii
Pune feliile de pâine în toaster sau într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până devin ușor rumenite, dar moi la interior.
2. Crema de brânză
Unge fiecare felie cu un strat generos de cremă de brânză Almette cu Smântână.
3. Omleta cremoasă
Într-un bol, bate ouăle cu laptele.
Adaugă foarte puțină sare.
Într-o tigaie antiaderentă, topește untul la foc mic.
Toarnă ouăle și gătește încet, amestecând constant cu o spatulă de silicon, până când omleta devine cremoasă, dar nu lichidă.
4. Formarea puișorului
Aseaza omleta in forma puișorului.
5. Decorare
Din morcov, taie doua triunghiuri pentru cioc și patru bucățele subțiri pentru picioare.
Pune afinele pentru ochi.