Conform medicilor specialisti, un adult ar trebui sa consume in jur de 20-30 de grame de fibre pe zi. Pentru a lupta impotriva bolilor cronice si a ne mentine sanatosi, ar trebui sa includem fibrele in orice masa din zi. De aceea, e bine de stiut care sunt legumele si fructele la care putem apela pentru a ne asigura ratia zilnica.
Fasolea alba si neagra sunt doua leguminoase bogate in fibre, proteine si fier, iar culoarea inchisa a celei din urma semnaleaza prezenta flavonoidelor, un pigment de planta cu antioxidanti puternici.
O cana de linte ne aduce 15.6 grame de fibre si un plus de proteine, vitamina B, fier si minerale. Pe de alta parte, mazarea depaseste recordul, fiind o varianta gustoasa, versatila si ieftina de a integra 16.3 grame de fibre per cana.
Daca iti doresti o gustare sanatoasa si dulce in acelasi timp, opteaza pentru pere. Acestea sunt foarte nutritive si totodata bogate in fibre, mai ales daca sunt consumate cu tot cu coaja. Cu o para de marime medie, mai adaugi 5.5 grame in dieta de zi cu zi.
In plus, mai sunt si alte alimente de unde poti primi doza necesare de fibre, precum: varza de bruxelles, broccoli, pere, zmeura, mere, migdale, paste de grau integral, paine integrala, orez brun, ovaz, porumb.
Combina-le dupa pofta inimii si vei vedea o imbunatatire semnificativa a sistemului tau digestiv!