Cand spunem alimente integrale ne referim la acele alimente crescute natural, cu minimum de procesare si rafinare. Fructele proaspete, legumele si leguminoasele, cerealele, nucile si semintele sunt toate alimente integrale. La acestea se adauga si unele alimente de origine animala, cum ar fi branza, ouale, pestele sau fructele de mare. Prin consumarea acestor alimente intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala se asigura pastrarea tuturor proprietatilor importante: vitaminele, mineralele si, bineinteles, savoarea!
Beneficiile unei diete bogate in alimente integrale nu sunt deloc de trecut cu vederea. Studiile arata ca prezenta fructelor, legumelor, diverselor cereale, dar și a nucilor si semintelor in alimentatia zilnica duce la scaderea riscului aparitiei de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer, diabet, artita, astm sau bronsita.
Asadar, data viitoare cand esti la cumparaturi, alege alimentele in forma lor naturala. Mai bine rosii decat ketchup, mai bine ton proaspat decat la conserva, mai bine fructe decat compoturi sau dulceata.