Ziua buna se cunoaste prin miscare

Calitatea vietii are la baza sanatatea. Oamenii devin din ce in ce mai constienti de necesitatea acordarii unei mai mari importante alimentatiei, conditiei fizice si starii mentale.

Ea este Sara Bucurescu, Group Fitness Instructor, si ne va povesti astazi mai multe despre ce ar trebui sa urmarim in dieta noastra si cum putem integra miscarea cu usurinta in rutina noastra pentru un stil de viata sanatos.

Din punctul meu de vedere, miscarea este partea cea mai importanta cand vine vorba de un stil de viata sanatos. Miscarea ne ajuta la:

- Constientizarea si imbunatatirea posturii

- Intarirea articulatiilor

- Imbunatatirea sistemului cardiovascular

- Accelerarea metabolismului

- Eliminarea stresului

- O greutate optima

Beneficiile miscarii sunt multiple si nu se rezuma doar la cele enumerate mai sus si nici la pierderea in greutate. De cele mai multe ori, cand asociem alimentatia cu miscarea, o facem din motive legate de aspectul fizic, dar acestea nu sunt singurele. O alimentatie echilibrata presupune 50-55% carbohidrati, 25-30% proteine si 15-20% lipide. Foarte importanta este calitatea produselor pe care le mancam deoarece acestea fac diferenta:

- Energie mai mare pe durata intregii zile si in timpul antrenamentelor

- Stare de spirit mai buna

- Nu mai avem atat de des „senzatia de foame”

„Ziua buna se cunoaste de dimineata” – cu un mic dejun sanatos si cateva exercitii fizice  mentinem nivelul de energie crescut pentru intreaga zi.

Micul dejun poate sa contina fulgi de ovaz, hrisca, quinoa, grau... cu lapte sau doua oua fierte cu rosii, salata verde si o felie de paine cu branzica pufoasa Almette.

Exercitiile fizice pot fi alese in functie de preferinte. O activitate de „body and mind” precum pilates sau yoga, ori activitati mai dinamice precum o clasa de aerobic sau jogging-ul, de ce nu chiar si activitati mai soliticante muscular precum weightlifting-ul sau antrenamentele de tip Cross-fit.

Pentru a adopta un stil de viata sanatos, avem tot ce ne trebuie la indemana si putem  sa-l adaptam in functie de nevoile si de preferinte noastre tocmai pentru a il mentine pentru totdeauna. Beneficiile pe care aceasta schimbare ni le ofera sunt mult mai mari decat „minusurile”, si nu trebuie decat sa ne dam sansa de a duce o viata mai sanatoasa, mai fericita si, pana la urma, mai simpla.

Articole similare

Cum sa-ti imbunatatesti echilibrul

AFLĂ MAI MULTE

Ce trebuie sa stii inainte de prima ta cursa de alergare montana

AFLĂ MAI MULTE

Incepe antrenamentul de primavara

AFLĂ MAI MULTE

Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

AFLĂ MAI MULTE

5 sporturi de interior pe care le poti practica iarna

AFLĂ MAI MULTE

Cele mai bune tipuri de activitati fizice pe care le poti face cand esti racit

AFLĂ MAI MULTE