1. Un plus de gust cu putina lamaie. Adauga o lingurita de coaja de lamaie rasa peste compozitia oricarui desert si vei avea parte de o aroma imbietoare. Lamaia cofera profunzime produselor de patiserie sau cofetaie, fara calorii in plus. Mai mult, acest ingredient secret te ajuta sa folosesti mai putina sare. Majoritatea oamenilor nu vor remarca prezenta lamaii in desertul tau, dar vor simti un gust mai bogat fata de un tort simplu.
2. Prepara legumele in microunde. Vei fi surprins, dar microundele poate fi o alternativa sanatoasa de a gati legumele. Fierberea anumitor legume poate provoca scurgerea nutrientilor in apa. Cea mai buna metoda de a pastra acesti nutrienti este sa punem legumele in microunde cu putina apa. Astfel, mancarea se prepara mai repede si isi pastreaza in acelasi timp majoritatea vitaminelor si mineralelor.
3. Incearca zoodles! Zoddles sunt defapt noodels obtinuti din dovleceii zucchini. Cu ajutorul unei razatoare speciale, poti obtine fire lungi de dovlecel asemenatoare spaghetelor, insa pline de nutrimente. Pe langa dovlecei, poti obtine aceste paste din morcovi sau alte legume care nu contin foarte multa apa. Astfel, iti iei doza de vitamine si minerale si gatesti mult mai rapid. Incearca o portie de carbonara cu zoodles si cu siguranta vei fi incantat!
4. Mai putini carbohidrati, mai putine calorii! Scade nivelul de calorii si carbohidrati din piure inlocuind cartoful cu o leguma mai sanatoas: conopida. Daca facem o comparatie, o cana de piure de cartofi are 214 calorii si 35 g de carbohidrati, in timp ce una de conopida piure are doar 142 de calorii si 8 g de carbohidrati. Taie conopida in bucati mici si fierbe-o in apa timp de 6 minute. Apoi, las-o sa se raceasca si foloseste un blender pentru a transforma totul intr-o pasta. Adauga usturoi, sare si arpagic, dupa gust.
Trucurile din bucatarie nu trebuie tinute sub cheie. Imparte-le cu toti prietenii tai!