In sincron cu ceilalti

Legatura speciala dintre miscare si muzica conduce la apropierea dintre oameni, dar si la un mai bun management al durerii. Mai multe despre Sync Project in randurile urmatoare. :)

Muzica ne misca fara sa vrem. Cat timp asculti muzica, cortexul responsabil pentru functia motorie este activ. Da, chiar si atunci cand nu faci absolut nicio miscare.

Sync Project isi propune sa identifice cum muzica poate influenta ritmul cardiac, activitatea creierului si tiparele de somn.

Una dintre descoperi a relevat efectele suprinzatoare ale miscarii in sincron. Atunci cand dansam alaturi de un grup de oameni, organismul nostru elibereaza opioide. Acestia sunt proprii analgezici ai organismului care influenteaza cresterea tolerantei la durere.

Mai mult, cercetatorii au identificat ca exista o corelatie intre dansul in sincron si nivelul de apropiere sociala. Datorita eliberarii acestor opioide, participantii au simtit o mai mare apropiere unul fata de celalalt.

Asadar, rolul muzicii de fenomen social care ne influenteaza relatiile si ne ajuta sa formam legaturi cu altii este din ce in ce mai recunoscut.

Stiind acest lucru, nu ne ramane decat sa iti recomandam cautarea cator mai multe activitati care presupun sincronizarea pe muzica cu cei din jur si au ca rezultat conectarea si un mai bun management al durerii.

 

Articole similare

Cum sa-ti imbunatatesti echilibrul

AFLĂ MAI MULTE

Ce trebuie sa stii inainte de prima ta cursa de alergare montana

AFLĂ MAI MULTE

Incepe antrenamentul de primavara

AFLĂ MAI MULTE

Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

AFLĂ MAI MULTE

5 sporturi de interior pe care le poti practica iarna

AFLĂ MAI MULTE

Cele mai bune tipuri de activitati fizice pe care le poti face cand esti racit

AFLĂ MAI MULTE