Sfaturi care previn durerile musculare

Cunoasterea pasilor potriviti pentru recuperare este esentiala pentru a preveni durerea musculara.

Unii oameni o numesc durere buna, dar adevarul este ca nimeni nu se bucura intr-adevar sa iasa din pat dimineata dupa un antrenament intens. Corpul tau este tensionat, muschii tai se simt slabi si umflati, iar tie ti-e foame incontinuu.

 

Poate ca te simti ca si cum nu vrei sa mergi din nou la sala. Dar daunele musculare induse de exercitiile fizice si pasii pe care ii faci pentru a te recupera fac parte din rutina ta pentru o viata sanatoasa – atata timp cat iti cunosti limitele. Cunoasterea pasilor potriviti pentru recuperare este esentiala pentru a repara muschii si pentru a preveni alte raniri. Iar vestea buna este ca pasii care duc la recuperare sunt mai usori decat credeai. 

 

1. Nu te mai suprasolicita

Exista o cantitate tot mai mare de dovezi care sugereaza ca exercitiile de intensitate moderata pana la intensitate ridicata, efectuate mai mult de 90 de minute pot avea un impact negativ asupra sanatatii. Acest studiu arata ca prea mult exercitiu fizic poate duce la: infectii cronice, oboseala, reactii alergice, disconfort digestiv, insomnie si depresie.

Cand iti fortezi constant corpul pana la limita, performanta ta poate suferi.

 

2. Asigura-te ca te odihnesti

Un somn scurt de 10 pana la 30 de minute iti poate restabili energia si iti poate imbunatati performanta si capacitatea de invatare.

 

3. Ia un pranz lichid

Sucurile din fructi post-antrenament sunt o modalitate excelenta de a te asigura ca organismal tau primeste nutrientii de care are nevoie.

Dupa o exercitiu intens, o combinatie de proteine ​​si carbohidrati iti ajuta muschii sa-si recastige rezistenta.

 

4. Foloseste un echipament de compresie

Imbracamintea de compresie poate fi un alt instrument pentru a usura durerea musculara. Hainele de compresie comprima vasele de sange si muschii, astfel incat sangele ajunge mai repede inapoi la inima.

 

Citeste si Pozitii simple pentru calmarea durerii cervicale (I).

Articole similare

Cum sa-ti imbunatatesti echilibrul

AFLĂ MAI MULTE

Ce trebuie sa stii inainte de prima ta cursa de alergare montana

AFLĂ MAI MULTE

Incepe antrenamentul de primavara

AFLĂ MAI MULTE

Cum influenteaza emotiile performanta sportiva?

AFLĂ MAI MULTE

5 sporturi de interior pe care le poti practica iarna

AFLĂ MAI MULTE

Cele mai bune tipuri de activitati fizice pe care le poti face cand esti racit

AFLĂ MAI MULTE