Lupta impotriva racelii cu aceste alimente

O alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa ramai sanatos in acest sezon rece.

Se spune ca esti ceea ce mananci, prin urmare este evident ca o alimentatie sanatoasa te poate ajuta sa ramai, ei bine, sanatos.

Vitamine, minerale, antioxidanti - acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-ti pastra organismul puternic si pentru a preveni racelile de sezon.

Pentru a te apara impotriva acestora, iti reocomandam sa incluzi urmatoarele alimente in dieta ta.

 

Usturoi

Usturoiul este bogat in alicina, un compus sulfuric care contine antioxidanti puternici. Un studiu realizat in 2001 a constatat ca persoanele care au luat suplimente cu usturoi timp de 12 saptamani (intre noiembrie si februarie) au avut mai putine raceli decat cei care au luat medicamente. Iar dintre cei care s-au imbolnavit, cei care au luat suplimente de usturoi s-au simtit mai bine.

Citrice

Cercetarile recente sugereaza ca vitamina C poate sa nu fie la fel de utila in prevenirea racelilor, dupa cum se credea odata. Consumul unei cantitati mari de citrice – direct din fructe (portocale si grapefruit) sau din retelele in care sunt folosite lamai si limete - iti ofera o multime de nutrienti energetic. Nu iti face griji cu privire la depasirea cantitatii de Vitamina C. Aceasta se poate elimina eficient pe cale urinara in cazul suplimentarii cu cantitati mari.

Ciuperci

Cand vine vorba de ciuperci, ai la dispozitie multe optiuni: champignon, shiitake, galbiori, hribi sunt doar cateva dintre soiurile pe care le vei gasi in supermarket. Din fericire, aproape toate soiurile contin un tip de antioxidanti care stimuleaza imunitatea, impreuna cu potasiu, vitamina B si fibre.

Legume verzi

Cu cat nuanta de verde e mai intunecata, cu atat continutul de nutrienti e mai mare. Atunci cand vrei sa iti intaresti sistemul imunitar pentru sezonul rece, alege rucola sau salata care pot ajuta la ameliorarea congestiei nazale si tratarea tusei.

Morcovi si cartofi dulci

Fructele si legumele portocalii precum morcovii si cartofii dulci sunt bogate in betacaroten. Cand le mancam, corpul nostru transforma acest compus organic in vitamina A, care este esentiala pentru mentinerea unui sistem imunitar puternic si pentru zonele afectate de raceala, pastrand membranele mucoase sanatoase.

 

Citeste si despre cele mai bune tipuri de activitate fizica pe care le poti face cand esti racit.

 

Articole similare

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

AFLĂ MAI MULTE

Legume de vara

AFLĂ MAI MULTE

Marele mic dejun cu Almette!

AFLĂ MAI MULTE

3 gustari usoare dupa Paste

AFLĂ MAI MULTE

Legatura dintre miros si emotii

AFLĂ MAI MULTE

Relatia dintre emotii si alimentatie

AFLĂ MAI MULTE