Da un nou gust toamnei

Experimenteaza si lasa-te inspirat de urmatoarele propuneri de mic dejun.

Indiferent de sezon, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar in lunile mai reci, devine mult mai importanta.

Nu numai ca tin de foame si va mentin in forta, dar ideile de mic dejunuri de mai jos sunt pe cat de usor de preparat pe atat de sanatoase. 

 

Briose de dovleac. Aceste briose simple o sa-ti incalzeasca diminetile reci de toamna.

Ingrediente

3 oua

3 linguri dovleac copt in prealabil la cuptor

3 linguri cu varf faina integrala de grau (aprox. 90 g)

1 lingurita praf de copt

1/3 lingurita scortisoara

80 g ghimbir tocat marunt

1/4 lingurita nucsoara proaspat macinata

1/4 lingurita cuisoare macinate

1/2 lingurita sare

100 g zahar brun

90 g unt

esenta de vanilie (optional, dupa gust)

Mod de preparare

Pregatirea si preincalzirea: Incalzeste cuptorul la 180°. Pregateste o tava de 12 briose si unge cupele.

Se amesteca ingredientele uscate: Intr-un castron mediu, amesteca faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, cuisoarele si sarea.

Bate untul si zaharul: In vasul unui mixer sau intr-un vas mare de amestecat, bate untul si zaharul brun pana ce devin pufoase, timp de 1 sau 2 minute.

Adauga ouale: Adauga ouale pe rand, bate-le dupa fiecare adaugare pana cand se combina.

Adauga piureul de dovleac: Se amesteca piureul de dovleac si esenta de vanilie.

Adauga ingredientele uscate: Se amesteca compozitia din ingredientele uscate (faina, praful de copt, scortisoara, ghimbirul, nucsoara, cuisoarele si sarea) pana la omogenizare.

Imparte aluatul: Pune aluatul in cupele de briose pregatite, astfel incat acesta sa ocupe 3/4 din cupa.

Coace briosele: Pune blatul de briose in cuptor. Lasa-l la copt timp de 18 pana la 22 de minute.

Raceste briosele: Lasa briosele sa se raceasca suficient pentru a le manevra, apoi transfera-le pe o tava pentru a finaliza racirea.

 

Bruschete cu crema de branza si pere. Un deliciu pentru simturi. Poti adauga niste nuci ca sa simti gustul adevarat al toamnei!

Ingrediente

1 franzela

100 g crema de branza Almette Smantana

1 catel de usturoi

3 felii de perem

miez de nuca

Mod de preparare

Taie franzela in felii pentru a le coace in cuptor, pe ambele parti, vreme de 5 minute. Intre timp, amesteca branza cu usturoiul pisat. Amestecul este la fel de gustos si cu usturoi verde.  

Scoate feliile de paine din cuptor si unge-le cu amestecul de crema de branza si usturoi. Orneaza cu felii de pere coapte si cu miez de nuca pentru un efect special.

 

Vafe cu mere. Aceste vafe de sezon sunt usor de facut si sunt bogate in proteine si fibre.

Ingrediente

3 oua

100 g de unt

3 mere curatate de coaja

200 g de faina

1 varf lingurita scortisoara

5 g praf de copt

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele cu mixerul si, la sfarsit, adauga si merele date prin razatoare, cu tot cu suc.

Incinge aparatul de vafe, unge-l cu unt pentru a adauga amestecul si pentru a le coace. Coace-le pana capata o crusta aurie. Presara scortisoara pentru un gust deosebit!

 

Citeste si Niciun anotimp de toamna fara aceste retete de sezon.

Articole similare

Almette inseamna acum mai multa joaca, mai mult alint si bucurie

AFLĂ MAI MULTE

Legume de vara

AFLĂ MAI MULTE

Marele mic dejun cu Almette!

AFLĂ MAI MULTE

3 gustari usoare dupa Paste

AFLĂ MAI MULTE

Legatura dintre miros si emotii

AFLĂ MAI MULTE

Relatia dintre emotii si alimentatie

AFLĂ MAI MULTE