Pastele pe care te-ai obisnuit sa le consumi sunt facute din faina de grau normala? Din ce in ce mai multi experti sustin ca faina alba este o sursa de carbohidrati nesanatosi care nu fac decat sa creasca nivelul de zahar din sange. Vestea buna este ca exista alternative mai sanatoase, iar mai jos iti prezentam cateva dintre ele.
Paste din faina de orez
Alege pastele din orez brun, care au mai multe proteine si fibre si pot fi consumate de persoanele care au intoleranta la gluten. Consuma-le cu legume si pui in stil tailandez.
Paste din quinoa
Pastele din leguminoase sunt adesea lipsite de gluten, dar quinoa este o alegere deosebit de populara bogata in proteine si contine cantitati mari de fibre si fier. Un alt plus: se gatesc repede.
Paste din hrisca
Trecerea la fidea din hrisca poate reduce aportul caloric cu aproape jumatate. Cu toate acestea, asigura-te ca hrisca este singurul ingredient fainos sau nu o amesteca cu mai multe tipuri de faina procesata.